meta data for this page
  •  

Syksy: Mie teen tätä kurssia uusintana viime vuodesta, en käynyt luennoilla ollenkaan ja uudelleenkäytin edellisvuoden HT1-toteutusta lisäämällä uudet vaatimukset vaan.

Kevät:

2014-1-8~ Kirjoitin pohjan HT2-harjoitustyölle ja tein väliraportin ja palautin sen.

2014-2-6 - 2014-2-11 Koodasin HT2-harjoitustyötä

Tein speksin perusteella mysql-toteutuksen kun se vaikutti kaikkein helpoimmalta näin tyypille joka ei ollut käynyt database-harjoituksissa. Speksi ei maininnut mikä db kannattaa valita. Harkoissa ilmeisesti ollaan käytetty sqliteä mikä olisi näin jälkikäteen miettien toiminut vallan mainiosti kun siinä ei tarvii säätää sen adminoinnin kanssa. Viikonlopun aikana sähköpostailin assarin kanssa ja antti onneksi kyhäsi mulle mysql-tunnarit harjoitustyöpalvelimelle niin ei onneksi tarvinnu kirjoittaa harkkatyötä uudestaan käyttämään sqliteä.

Login-systeemi vaikutti vaikealta, varsinkin kun googlasin esimerkkejä turvallisista toteutuksista (tuntui että joko tässä tehdään ihan sikana säätöä tai käytetään frameworkkiä). Antti auttoi sähköpostissa tsekkaamaan autentikaatiosysteemiharjoituksen josta oli youtubessa esimerkkivastaus. Yksinkertaistin omaa malliani näyttämään enemmän harjoitustyövastaukselta ja antti sanoi että harjoitustyövastaus riittää täyttämään speksit ilman miinuspisteitä.

Ei muuta kommentoitavaa, sunnuntaina kuulu päästä prii kun olin koodannut koko päivän, ja muuten koodaamisen aikana tuli käytettyä ekstensiivisesti hyödyksi php:n virallista dokumentaatiota ja w3schoolsin kaikkia referenssejä.