meta data for this page
  •  

Luento 1 & 2 kotitehtävät

Ennakko näkemykseni tietoliikenteestä oli jokseenkin suppea. Ajattelin tietoliikenteen tarkoittavan datan siirtymistä paikasta toiseen eri tekniikoiden avulla. Jaoin tietoliikennetekniikan käytettäviin laitteistoihin ja muotoon, jossa data on siirrettäessä.

ADSL, valokuitu, matkapuhelinverkko, satelliitit, protokolla, TCP/IP, protokollan tasot

Ennakko tehtävä viikko 41

VDSL modeemi on keskeinen osa kotiverkkoani. Se on yhdistetty johdolla puhelinpistokkeeseen, joka tarjoaa yhteyden lankapuhelinverkon kautta internettiin. Modeemi on yhdistetty tietokoneeseeni ethernet kaapelilla ja puhelimeeni WLANin avulla. Langaton kommunikointi puhelimeni ja tietokoneeni välillä tapahtuu siis kahden eri yhteyden muodostaman ketjun avulla.

Luento 3 & 4 Kotitehtävä

Siirtotie Taajuus Siirtonopeus Koodaus ja kanavointi

-Ethernet kaapeli kategoria 5, 100 Mhz, 100Mbit/s, ethernet, CSMA/CD

-WLAN b/g/n 2.4GHz ja 802.11n:nää käytettäessä joskus 5GHz, teoriassa maksinopeus olisi noin 300Mbit/s, kun käytetään 802.11n:nää, CSMA/CA

-puhelin kertoo käyttävänsä UMTS-verkkoa, suomessa on 2100MHz ja 900MHz taajuksilla toimivat UMTS verkot, teoriassa voisi päästä 21Mbit/s nopeteen 2100MHz verkon alueella, mutta operaattori on rajoittanut tiedonsiirronnopeuden noin 0.25Mbit/s nopeuteen, W-CDMA

Luento 5 & 6 Kotitehtävä

Esimerkiksi ohjelma tietokoneelle ja androidille, joka näyttää android ohjelmassa mitä tietokoneen ruudulla on sekä antaa käyttää hiirtä kosketusnäytöllä. Sovelluskerroksella käyttäjän tulee valita yhdistettävä laite, yhdistystapa ja antaa sama salasana molempiin ohjelmiin yhteyden muodostamiseksi. Kuljetuskerroksella tietokoneohjelma luultavasti lähettää kuvaa näytöntilasta UDP-paketeilla. Muu datan siirto ohjelmien välillä voisi tapahtua TCP-pakettien avulla. Yhdistystapoja ovat bluetooth ja wlan. Wlania käytettäessä android-laite selvittää modeemilta mahdolliset kohteet yhteyden muodostamiselle. Itse datan siirto laitteiden välillä tapahtuu IP-paketeilla reitittimen kautta.


http://www2.it.lut.fi/wiki/doku.php/courses/ct30a2001/start