meta data for this page
  •  

Ropponen Visa Wiki sivu

Oppimispäiväkirjaan kirjataan omalta osin omaan oppimiseen vaikuttavia tekijöitä.

Ennakkonäkemys aihealueesta

Kurssin aluksi opiskelijat kirjaavat näkemyksensä tietoliikenteestä tähän kohtaan omaa oppimispäiväkirjaansa. Näkemys sinällään ei tarvitse olla pitkä selostus max 10 riviä tekstiä ja max 10 avainsanaa.

Ennakkotehtävä 1. Tietoliikenne oma käsitys

Tietoliikenne käsittää tiedonsiirron kokonaan ja sen lisäksi tietopäätteiden toiminnan. Tietoa pystytään siirtämään langattomasti ja perinteisesti kaapelien avulla. Langattomia tiedonsiirtomenetelmiä ovat Bluetooth, WLAN, GPRS, radio- ja televisiolähetykset.

Luentoyhteenvedot

Luentopäivä 1: Mitä opin, mikä oli päivän tärkein sanoma, …

Luentopäivä 2:

Luentopäivä 3:

Luentopäivä 4:

Kotitehtävä 1

Tehtäväkuvaus: Pyri kuvaamaan ennakkotehtävässä määrittelemäsi termit/aihepiirit/kokonaisuudet yhdessä kuvassa. http://rapidshare.com/files/426134954/Tietoliikennekartta.jpg

Kotitehtävä 2

Tehtäväkuvaus:

WLAN -TcP/IP-protokolla -Lyhyt kantama 1.Datan muunto 2.Lähetysosa 3.WLAN lähetin siirtää 4.Vastaanotto 5.Muunto

Kotitehtävä 3

Tehtäväkuvaus: TCP/IP eli Transmission Control Protocol / Internet Protocol. Pakettien siirto protokolla.TCP/IP-protokollaperheestä vastaa IETF-standardointiorganisaatio. Internetissä käytettävän sisällön esitys on eri tahojen määrittelemää, esimerkiksi W3C-standardointiorganisaatio on määritellyt HTML- ja XML-esitystavat.

Kotitehtävä 4

Tehtäväkuvaus:

GPS eli Global Positioning System. Tämä satelliittipaikannin järjestelmä on maailmanlaajuisesti käytetty paikannus järjestelmä, joka hyödyntää satellittien sijainteja. Näljällä satelliitillä saadaan tarkka paikka havaittua. GPS-järjestelmää käytetään siiviili että sotilaskäytössä. GPS-järjestelmä koostuu kolmesta segmentistä, jotka ovat avaruus, kontrolliverkko ja käyttäjäosa.

Kotitehtävä 5

Koti:

Oman kodin verkko koostuu langallisista liittymistä ja WLAN-verkosta. WLAN yhdistää kannettavattietokoneet ja langallinen yhdistää samaan verkkoon pöytätietokoneet, BlueRay-soittimen ja Digiboxin. Kaiken tämän takana on yksi WLAN-modeemi, joka ottaa yhteyden Elisan verkkoyhteyteen. TCP/IP-protokollan avulla tiedonsiirto toimii nopeasti ja tehokkaasti. Ongelmakohtana aikaisemmin oli verkon hitaus(2mb), joka ei millään riittänyt useille kodinkoneille. Nykyinen (24mb) netti siirtää tarpeeksi dataa, jotta kaikkien koneiden välinen datansiirto toimii moitteettomasti. WLAN + langallinen verkkojenyhdistys menetelmät sopivat erinomaisesti kotikäyttöön. WLANin juuri sopiva verkon laajuus mahdollistaa omakotitalon sisällä toimivan langattoman datan siirron. Bluetooth järjestelmä tukee myös kotiverkostoitumista. Bluetoothilla saan kännykkäni tietokoneeseen yhteyden.

Palaute

Rimaa hipoen. Joskin tuo rapidshare oli kyllä tiputtaa riman alle.