Laajenemisestaan huolimatta ”Skinnarilan vapaavaltiossa” sijaitseva kampusalue on yksi harvoista yliopistojen yhtenäisistä kampusalueista. Meillä kaikki tilat (luentosalit, laboratoriot, kahvilat, ruokalat, terveydenhoito) sijaitsevat saman katon alla.

Yliopistoelämä

Yliopisto-opiskelu on varsin erilaista kuin lukiossa pänttääminen. Monet kokevat lukion "pakollisena", jotta opiskelupaikka yliopistomaailmassa aukenee. Kun sinne kerran on päässyt, niin äkkiä huomaa, että akateeminen vapaus on käsien ulottuvilla. Luennoilla käynti ei ole pakollista, herääminen tapahtuu oman kellon mukaan, äiti ei tule herättämään.

Akateemisen vapauden vastapuolena tulee kuitenkin myös vastuu. Jos opiskelut eivät etene, vastuuta ei voi vyöryttää äidin tai opettajien harteille. Omista opiskeluista huolehtii opiskelija itse.

Tämä kaikki opettaa itselle sitä tärkeintä taitoa - elämisen taitoa. Yliopistoelämä saa nuoren oppimaan niin ruuanlaiton kuin pyykkien pesunkin opiskelun ohella.

Opiskelun vastapainoksi iltarientoa, juhlaa ja bilettä löytyy tarvittaessa kyllä vuoden jokaiselle viikolle. Ei yliopistoelämä ole läheskään aina pelkkää koulujuttujen väkertämistä. Opiskelun ja viihteen suhteen määrää kuitenkin opiskelija itse.