LTY:ssa on mahdollista opiskella lukuisia kieliä: englanti, saksa, ruotsi, venäjä, ranska, espanja, portugali, suomi vieraana kielenä, suomenkielinen viestintä ja kiina.

Tietotekniikka

Koodaus on kivaa? Multimedian tuotanto lämmittää mieltä? Linuxin asentaminen puhelimeen / Xboxiin / kännykkään kiinnostaa? Kyllä kyllä kyllä, kaikkea tätä voi kokea LTY:n tietotekniikan osastolla. Koulutusohjelman kandidaattiopintojen pääaine on tietotekniikan ja tietoliikenneohjelmistojen pääaine. DI-opintoihin valitaan yksi seuraavista pääaineista:

Lappeenrannassa konenäkö älykkään laskennan osa-alueena on merkittävässä tutkimusroolissa tietotekniikan osastolla, joten opintojen aikana tietokoneenkin näkökenttä tulee tutuksi. Sivuaineita voi lukea kaikilta osastoilta, joten ei ole mikään mahdottomuus valmistua tietotekniikan diplomi-insinööriksi, jolla on vankka osaaminen myös yritysjuridiikan tai tehoelektroniikan puolelta.

Osaanko varmasti tarpeeksi?

Tullessasi opiskelemaan ei sinun tarvitse vielä osata mitään. Ohjelmoinnin peruskursseilla opitaan kyllä ohjelmoimaan, vaikkei ala aiemmin olisikaan tuttua. Vaikkei opetus olekaan yhtä henkilökohtaista kuin vaikkapa lukiossa, opetetaan myös yliopistossa kaikki asiat ennen kuin niitä ruvetaan tentissä kysymään. Vaikka insinööriopiskelijoista valtaosa on miehiä, opiskelee tietotekniikkaa Lappeenrannassa myös naisia, joten jos kiinnostusta vain riittää, ei sukupuolen takia tarvitse häpeillä, oli sitten mies tai nainen!

Työllistyminen

Tällä hetkellä Suomesta ei löydy tarpeeksi tietotekniikan rautaisia osaajia, joten työllisyystilanne näyttää hyvältä. Tietotekniikan diplomi-insinööreille on kysyntää. Valmistunut DI voi löytää itsensä esimerkiksi seuraavista tehtävistä: mobiililaitteiden ja tietoliikenneverkkojen suunnittelija, teollisuusautomaation toteuttaja, tuotekehityksen asiantuntija, tutkija tai kouluttaja. Mikään ei myöskään estä vaikkapa perustamasta omaa firmaa.