Olet varmaan kuullut yliopisto-opiskeluun liitettävän sanan akateeminen vapaus. Tästä voisi yhtä hyvin puhua akateemisena vastuuna, sillä yliopistossa sinä itse olet vastuussa omasta opiskelustasi sekä opintojesi edistymisestä.

Opiskelujen aloitus

Päästyäsi opiskelemaan tietotekniikkaa LTY:oon ensimmäisenä edessä on fuksiviikko. Nämä päivät ovat hyödyllisiä, kun ensimmäisen vuoden opiskelijoita - eli fukseja - opastetaan talon tavoille. Fukseja opastavat pienryhmissä tuutorit, eli vanhemmat opiskelijat. Tuutorit neuvovat kuinka tehdään lukujärjestystä ja kuinka kursseille ja tentteihin ilmoittaudutaan. Tuutorit kertovat myös hieman vapaammista iltaohjelmista.

Fuksiviikon jälkeen alkaa sitten opiskelu. Ei tule pelästyä, vaikka opiskelurytmi tuntuisi huimalta. Se on vain erilaista verrattuna esimerkiksi lukioon. Ajansaatossa oma rytmi löytyy ja opiskelun intensiteetti muotoutuu omalle tasolle.

Fuksina olemiseen liittyy tietysti paljon muutakin kuin opiskelua. Ylioppilaskunta ja killat (tietotekniikan kilta Cluster) järjestävät lukuisia tapahtumia syksyn ja talven aikana. Kaikki huipentuu wappuun, jolloin fuksit saavat kasteensa ja teekkarilakkinsa.