Laajenemisestaan huolimatta ”Skinnarilan vapaavaltiossa” sijaitseva kampusalue on yksi harvoista yliopistojen yhtenäisistä kampusalueista. Meillä kaikki tilat (luentosalit, laboratoriot, kahvilat, ruokalat, terveydenhoito) sijaitsevat saman katon alla.

Opiskelujen aloitus

Päästyäsi opiskelemaan tietotekniikkaa LTY:oon ensimmäisenä edessä on fuksiviikko. Nämä päivät ovat hyödyllisiä, kun ensimmäisen vuoden opiskelijoita - eli fukseja - opastetaan talon tavoille. Fukseja opastavat pienryhmissä tuutorit, eli vanhemmat opiskelijat. Tuutorit neuvovat kuinka tehdään lukujärjestystä ja kuinka kursseille ja tentteihin ilmoittaudutaan. Tuutorit kertovat myös hieman vapaammista iltaohjelmista.

Fuksiviikon jälkeen alkaa sitten opiskelu. Ei tule pelästyä, vaikka opiskelurytmi tuntuisi huimalta. Se on vain erilaista verrattuna esimerkiksi lukioon. Ajansaatossa oma rytmi löytyy ja opiskelun intensiteetti muotoutuu omalle tasolle.

Fuksina olemiseen liittyy tietysti paljon muutakin kuin opiskelua. Ylioppilaskunta ja killat (tietotekniikan kilta Cluster) järjestävät lukuisia tapahtumia syksyn ja talven aikana. Kaikki huipentuu wappuun, jolloin fuksit saavat kasteensa ja teekkarilakkinsa.